children's bikeИзборът на подходящо детско колело може да е труден, а лошото е това, че няма правила как да се действа. Има обаче някои малки хитрости, които да използвате за да направите покупката по-лесна за вас, а след това да бъде самото преживяване празник и за вашия малчуган. Ето на какво да обърнете внимание:

Консултирайте се с детето за неговото мнение няколко дни преди покупката…
при избора на детско колело е добре ще е да отидете с детето по магазините и да го предупредите, че днес само ще разглеждате, но че искате да си избере колело. Поощрете детето да избере повече модели, които му харесват, защото така вие самите ще имате избор измежду харесаните от него.

Добре е обаче при самата покупка да отидете сами, защото така ще си спестите церемониите ако детето ви е от по-емоционалните. Знаете, понякога малчуганите просто решават, че искат едно или друго нещо и са готови с крясъци да защитават позицията си.

Избягвайте най-скъпите артикули…

При избора на детско колело е добре да бъдете практични щом стане въпрос за цена. Имайте предвид, че децата не пазят особено много своите вещи, а тези които го правят са по-скоро някакво голямо изключение от общото правило. Знайте, че съвсем скоро колелото ще бъде ожулено, издраскано и на малчугана ще му е все тая от това.

Освен това, повечето деца не се вълнуват от това какво впечатление правят, така че едва ли ще е от значение за тях колко пари сте похарчили. Дали колелото струва 190 лева или пък 390, за хлапетата това е доста маловажно, особено за най-малките от тях. Хубавото в случая е, че колелата при децата струват далеч по-малко от средната цена, на която се предлага един велосипед за възрастни и твърде скъпите модели са по-скоро рядкост.

Отидете за покупката с правилната нагласа…

Когато отидете да купите избраното колело добре е да имате предвид, че независимо какъв модел ще вземете, детето най-вероятно ще го кара една-две години, в редки случаи три. Обикновено детските колела бързо омаляват на децата и ако тази година колелото е голямо за него, то след две лета то ще е вече твърде пораснало за да кара този модел. Така че търсете не колело, което да изкара дълги години, а по скоро детски велосипед, който да му свърши работа на момента.

Изберете по-здрав и сигурен модел…

Макар че колелото не е нещо, което детето ще ползва много дълго време, все пак е добре е да изберете детско колело, което е здраво и сигурно, а не някое клело, което ще се разпадне на първото каране. Обикновено по-некачествените модели лесно се разпознават, защото най-общо казано изглеждат леко сковани още от самото начало и сякаш им липсва онова отскачащо или пружиниращо усещане още преди да са използвани. На здравината гледайте от гледна точка на сигурност, а не като на дълголетност.

Използвайте го за възпитателна цел…

при избора на детско колело е добре да се въздържате от стереотипи като “синьото е за момчета, а розовото – за момичета”. най-добре е да се спрете на модели, които са в неутрални цветове като зелено, жълто или пък защо не в различни цветове. Модели в розово и синьо обаче са много добро решение ако децата са момче и момиче и са на близка възраст. Цветовото разграничение в случая може да спести много грижи, защото едва ли момичето ще иска да кара синьото колело на брат си или пък момчето да кара розовото на сестра си.

Избирайте модели с калници…

Може би не сте се замисляли, но винаги е много важно да избирате от моделите с калници. Дори и детето ви да ара в хубаво време, то все ще намери някоя локва или място на което е текла вода и преминавайки от там ще изпръска дрехите си заради това, че липсва калник, който да поеме мръсотията. За съжаление, не всички модели детски колела се изработват с калници, а това е изключително важно в избора.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }