Приемът на л-карнитин помага за по-бързото изгаряне на мазнините…

Един от основните моменти в приема на л-карнитин е това, че хранителната добавка стимулира изгарянето на мазнините като подобрява тяхното усвояване за енергийните нужди на тялото. При нормални условия, човешкото тяло винаги е по-склонно да посегне на мускулите при евентуален недостиг на енергия, отколкото на мастните натрупвания.

Ако обаче приемате хранителната добавка л-карнитин, това няма да се случи, защото отслабване с Л-карнитиндобавката стимулира тялото да използва много по-ефективно,лесно и бързо мастните депа в организма, вместо да посяга към изградените с толкова усилия мускули.

Ето защо хората, които спортуват и прекарват дълго време във фитнеса, като едновременно с това се опитват да спазват един по-здравословен нискокалориен прием на храна, обикновено прибягват към л-карнитин за да изгорят именно излишните мазнини, а не мускулите, които и без друго са оформят трудно.

А как по-точно л-карнитин изгаря мазнините?

Хранителната добавка л-карнитин играе ролята на транспортьор, който води мазнините към клетките в тялото, където тези мазнини се използват за енергия. Тъй като хранителната добавка се грижи клетките да са постоянно добре заредени с енергия, вие ще се чувствате много бодри и жизнени, а добрата форма ще е бонус. Разполагайки с достатъчно мазнини, тялото става по-малко склонно да трупа мастни резерви, защото то приема, че всичко е наред и на лице няма никакви рискове от недохранване.

Освен това, повишеният приток на енергия, който трудно може да остане незабелязан от вас, ще подобри и постиженията във фитнес залата. Обикновено хората, които приемат л-карнитин споделят, че за кратко време да постигнали неочаквани резултати във фитнеса, като са започнали да тренират много по-дълго без да се изтощават.

Друга полза от повишената ефективност в изгарянето на мазнините е това, че бъдейки по-енергични, вие ще можете да зачестите седмичните си тренировки. При прием на л-карнитин ще забележите, че вече ви е необходимо много по-малко време за да се възстановите от тежък ден във фитнеса.

В края на краищата се получава един затворен кръг, който допринася за постоянното подобряване на физическата форма, за натрупването на нова мускулна маса и за горенето на все повече мазнини, което ще забележите след няколко седмици.

Приемът на л-карнитин намалява нуждата от въглехидрати

Ако приемате л-карнитин и особено ако го съчетаете с омега-3 мастни киселини, нуждата от прием на въглехидрати чувствително намалява. В същото време, именно въглехидратите са тези, които допринасят най-много за трупането на наднормено тегло.

Обикновено се нуждаем от доста въглехидрати за да се чувстваме енергични, но ако направим една малка промяна в хранителния режим и настроим менюто си така, че да приемаме достатъчно омега-3 мастни киселини и л-карнитин, тогава притокът на енергия ще е много висок, дори и ако намалим чувствително въглехидратите за известен период от време.

Приемът на л-карнитин ще ни позволи да бъдем изключително претенциозни към въглехидратите и да ядем единствено това, което наистина е необходимо за тялото ни, подбирайки единствено малки количества висококачествени въглехидрати, като например малко пълнозърнест хляб, кафяв ориз или овесени ядки.

Приемът на л-карнитин помага за справяне с коремните мазнини

Мазнините натрупващи се около корема са сред най-трудните за премахване. Колкото и да спортуваме, те винаги остават там поне в известна степен. Тъй като л-карнитин оптимизира горенето на мазнините, тази хранителна добавка ще увеличи двойно шансовете ви да се справите с мастната тъкан в коремната област. Това е голяма услуга и за здравето ви като цяло, защото не е тайна, че мастните тъкани в областта на корема създават най-голям риск от различни здравословни проблеми свързани със сърцето и черния дроб.

По колко л-карнитин да се приема?

Според различните нужди на човека препоръчителното количество л-карнитин може да варира и е трудно да се поставят всички хора под един общ знаменател. И все пак, може да се каже, че средното количество е приблизително около 2 грама от хранителната добавка на ден.

Ако това не ви е достатъчно, бихте могли да попитате своя личен лекар или инструктор във фитнеса дали не е необходимо да се увеличи количеството съвсем леко. При някои хора с по-натоварена спортна активност може да се достигне дори до 4 грама на ден, но ако това количество не ви е било препоръчано от специалист, добре е да сте по-премерени и да не превишавате нормата от 2 грама л-карнитин.

Друго ползи освен отслабването

Сред положителните черти на л-карнитин има толкова много, че на практика е трудно да се определят една или две. Най-често се споменават ползите от хранителната добавка за за подобряване на настроението. Действително, приемът на л-карнитин оказва много благоприятно влияние и по този начин може да помогне на хора с понижено настроение, понижен дух и леки депресивни състояния.

Ободряващият ефект леко наподобява този на кафето, но докато топлата напитка съдържа кофеин и и стимулира тялото по изкуствен начин, то л-карнитин действа по напълно естествен път и просто подобрява работата на мозъка и стимулира метаболитните процеси.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }