предно рамо

Упражненията за предно рамо се концентрират върху видимата част на раменете отгоре и отстрани. Този тип упражнения обикновено се изпълняват с подходящи гири или щанга.

Водещи в света специалистите в областта на фитнеса предупреждават да се обърне много сериозно внимание на правилното изпълнение на упражнения за предното рамо, защото, както може би сте чували, рамото е изключително сложна конструкция.

То е една от най-усложнените части на човешкото тяло, защото е много важно да бъде достатъчно гъвкаво и да може да осигурява голяма свобода на движение. Именно тази гъвкавост обаче може да изиграе лоша шега, защото именно сложността на рамото го прави силно податливо на травми и контузии при неправилно изпълнение на упражнения.

Добре е ако сте слабо запознати с упражненията за предно рамо поне първия път да ви бъде показано от опитен инструктор как точно да изпълнявате движенията за да се избегнат травми.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }