scootersТротинетките винаги са били изключително увлекателни за децата. Те са средство, с помощта на което малчуганите могат да прекарват свободното си време през безгрижните летни дни по много по-забавен и вълнуващ начин. За децата е съвсем естествено за искат да отдадат лятото на игри и забавления, а това не само не е вредно, но напротив – малчуганите се нуждаят от това след изморителната учебна година, през която са били затрупани с домашни и отговорности.

Това ще им помогне да се справят със стреса от уроците и тестовете и да се освободят от натрупаното през учебната година напрежение. Имайте предвид, че ако за нас, възрастните, всички ежедневни грижи са изморителни, за децата е дори още по-трудно, защото тяхната психика е много по-чувствителна и те понасят стреса и напрежението много по-трудно от възрастните, но с тази разлика, че понякога дори не го осъзнават. Единственият плюс, който децата имат пред възрастните е това, че са по-енергични, но не забравяйте, че все пак тази енергия не е безкрайна.

Тротинетката е здравословен подарък за детето

Кой родител не е чувал от детето си прословутото: “Искам да ми купите тротинетка!”. Ако и вашето дете си мисли за това, не се оплаквайте и не му отказвайте, а просто му дайте тази възможност. Тротинетката стимулира игрите и двигателната активност, а това в днешната действителност е нещо, което липсва в живота на много деца, което от своя страна е голям проблем за съвременното общество.

В наши дни малчуганите често се застояват и обездвижват за дълго време пред компютъра или пред телевизора, хранят се с твърде калорийна и вредна храна, а в резултат на това все по-често страдат от затлъстяване. Вече не е изненадващо да се срещне повишено кръвно налягане дори и при 12 годишни хлапета, а в миналото това бяха здравословни проблеми свързани с 60 годишните хора.

Ето защо, ако детето настоява, че иска тротинетка не го карайте да се чувства виновно заради това, защото по-добре да иска тротинетка, отколкото цял ден да играе игри на таблета или мобилния телефон и да хрупа чипсове и сладкиши. Тротинетката е не само много модерна сред децата, но е и изключително благоприятна за здравето, като по нищо не отстъпва на карането на велосипед.

Тротинетките са чудесно забавление и за възрастни

Тротинетките с нарастващата си популярност напоследък станаха доста известни отвъд океана не само сред децата и младежите, но и сред зрелите хора. не е рядкост да видите някой страхотно изглеждащ мускулест тип или съвършено изваяна атлетична млада дама да карат тротинетка в парка като част от дневната си двигателна активност. Карането на скутер, както още наричат тротинетките, със сигурност не е като да си стоите и да бездействате.

Трудно е да се каже съвсем с точност колко калории ще изгорите докато карате тротинетка, но числото е някъде между 80 и 100 калории, като това зависи и от много други фактори, например вашата възраст, пол, двигателна активност, както и от условията в които карате тротинетката и интензитета, с който го правите. При всички положения, това е два пъти повече от онези 50 калории, които човешкото тяло изгаря в състояние на покой, например докато стоим пред телевизора.

Тротинетки на страхотни цени…

Освен модерни, здравословни и забавни тротинетките не са и скъпи. Можете с малко разглеждане на резултатите в интернет да попаднете на чудесни модели, които да закупите онлайн и които да ви бъдат доставени на страхотни цени. По обикновените модели детски тротинетки са в ценовия диапазон между 45 и 90 лева, като разликите между тях не са особено големи. За тези хора, които искат да направят на децата си по-скъп и луксозен подарък, тогава можете да откриете и по-скъпи артикули за цени от между 350 лева и 550 лева!

Ако пък търсите модели за възрастни, изобщо не си мислете, че разнообразието е по-малко – тъкмо обратното. При моделите за възрастни цветовата гама е малко по-еднородна и няма като цяло да намерите много шарени и крещящи цветове, но за това пък тротинетките за възрастни са много по-здрави, предвид факта, че трябва да са устойчиви на теглото на зрял човек.

Обикновено са в сиво или черно, но също така има и в други по-ненатрапчиви цветове като синьо. В ценово отношение тротинетките за възрастни са като цяло доста по-скъпи от детските. Обикновено започват от цени 3 пъти по високи от тези на детските тротинетки или около 140 – 150 лева. При по скъпите модели цените достигат да стойности от над 1000 лева за скутер.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }