фитнес уредиКогато проектирате фитнес зала, разположението на оборудването и всички фитнес уреди от Спортен Склад БГ е от съществено значение не само за улеснение и за по-добра визия за клиента, но и за неговата безопасност. Имате нужда от съоръжение, което е привлекателно и функционално и осигурява голямо разнообразие от оборудване за различната клиентела. Съоръжението може да включва кардио оборудване, професионални фитнес машини, свободни тежести, машини с натоварени с тежести, машина за клекове и повдигащи платформи и други фитнес уреди.

Професионални фитнес уреди и машини

Уредите по-горе включват машини за тежести, произведени от Наутилус и Сибекс, например.Трябва да има отделна зона за такива машини, далеч от свободните тежести или машините, натоварени с тежести. Подредете уредите по такъв начин, че да работят за отделни мускулни групи, като например машина за гръб, последвана от машина за гърди, или машина за бицепс,последвана от трицепсова машина. Това позволява на хората да се движат с лекота чрез пълна тренировка на тялото с минимална почивка между упражненията. Поставете всяка машина на разстояние от поне 60 до 90 сантиметра.

Подемни платформи

Отделете специална зона за всички подемни платформи, клякари и Смит машини. Според международна асоциация за сила и набиране, трябва да оставите достатъчно място в близост до всяка платформа, за да побере от три до четири човека, въпреки че само един човек трябва да вдига по едно и също време. Оставете пешеходна пътека широка около 90 сантиметра около всяка платформа.

Свободни тежести и пейки

Поставете пейките със закачени тежести на края и ги оставете на разстояние минимум 90 сантиметра една от друга. Това позволява разстояние за наблюдателите и редовните посетители да се разминават. Оставете 90 сантиметра разстояние около всяка поставка за тежести и щанги.Традиционно, големите поставки за дъмбели са поставени пред огледалото да позволява на редовните посетители да наблюдават тяхната форма. Ако вашата зала разполага с машини за свободни тежести, групирайте ги тях далеко от дъмбелите и свободните тежести. Осигурете съоръжение с тежести близко до машините със свободно зареждащи се тежести.

Други съображения

Поставете високите уреди, като лост за набиране и машина за гръб със свободни тежести, близко до центъра на помещението. Всичките високи съоръжения трябва да бъдат закрепени за пода.Закрепете огледалата на 50 сантиметъра от пода, за да избегнете повредата от търкалящи се тежести и други уреди. Трябва да имате чешми за пиене на вода, намиращи се близко до входа и изхода, за да използвате трафика. Групирайте всички кардио уреди заедно. Спининг байк от sportensklad.bg и машината, имитираща изкачване на стъпала се нуждаят от 4 квадратни метра. Пътеките също се нуждаят от четири квадратни метра.

Достъп на хора с увреждания

Асоциацията на хората с увреждания има специфични универсални изисквания по отношение на настройката на фитнес центъра, но всяка държава може да има допълнителни насоки, така че трябва да проучите изискванията в България. Ако имате промяна в надморската височина от едно стъпало имате нужда от рампа или наклон. За осигуряване на вход на инвалидна количка, вратите и входовете трябва да са с ширина 90 сантиметра. Всички превключватели за светлина и питейни чешми трябва да бъдат достатъчно ниски, за да бъдат удобни за хора с инвалидни колички. Обозначенията трябва да бъдат ясни и видими за хора с нарушено зрение.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }