Колани за отслабванеВъзможността за лесна и бърза редукция на тегло винаги е предизвиквала особен интерес. Когато обаче говорим за различни видове приспособления, като например колани за отслабване, трябва да се има предвид не толкова ефектът отслабване, колкото оформяне на стегната и изваяна фигура.

Постигането на стройно и добре оформено тяло е в резултат от цял набор от дейности, които, разбира се, се основават на физическа активност. Рационалното физическо натоварване на фона на балансирана диета може да промени съотношението на мускулната маса и мастната тъкан в тялото. Всеки, който смята, че ще отслабне без диета и спорт, жестоко греши.

Съществуващото днес разнообразие от различни по вид и свойства колани, само спомага за засилване на локалния ефект от физическата активност в най-проблемните части на тялото. Това означава, че коланът няма да ви втали и накара да изглеждате, сякаш прекарвате цялото си време във фитнес залата. Без диета и активно движение, дори тази уникална техническа разработка няма да помогне.

С какво все пак са полезни?

Коланите все пак не бива да бъдат напълно отхвърляни, защото безспорно допринасят по-стройната и приятно оформена фигура. Как точно се случва това? Тайната се крие в един специален материал, наречен неопрен, от който са направени повечето колани за отслабване. Ефективно поддържайки тялото топло по време на интензивна физическа активност, коланът активира всички метаболитни процеси в подлежащите тъкани.

Мускулите и връзките се затоплят, кръвоносните съдове се разширяват, микроциркулацията се подобрява, включително в мастната тъкан в областта на талията. В резултат на активния приток на кръв към мускулите, ефективността на физическите упражнения се увеличава, а стимулирането на метаболизма косвено допринася за „изгарянето“ на мастните натрупвания в областта на талията.

По този начин се намалява и появата на целулит, а стриите по кожата стават по-малко забележими. За да започнете да използвате някой от чудесните колани за отслабване, каквито ще намерите в изобилие от варианти в онлайн магазин Онтайм, е достатъчно само да имате желание да придобиете стройна фигура.

На тези, които вече са активни във фитнеса, коланът ще помогне да се увеличи ефективността на натоварването от упражненията до 30% и да се получи реално намаляване на телесните мазнини в областта на корема. На хората, водещи неактивен начин на живот, чиято работа във всички отношения е заседнала, носенето на колана ще помогне да се загреят и да се разработят мускулите на гърба и коремните мускули.

Това е изключително важно за хора с много слаби мускули, които не са подготвени за физическа активност или с някои заболявания на гръбначния стълб, например остеохондроза и  ишиас. Също така е полезно да се носи подобно приспособление по време на следродилния период, за да върне корема по-бързо предишната си форма.

Същевременно има някои ограничения при използването на коланите за вталяване. Изделия с висока топлоабсорбация не се препоръчва да се носят по време на бременност и от хора с високо кръвно налягане и нарушения на кръвосъсирването. Коланите могат да провокират обостряне на уролитиаза, хемороиди и различни кожни заболявания в лумбалната област.

И все пак, ползите от неопреновите колани за отслабване са неоспорими, стига използването им да предполага интегриран подход, насочен към постигане не само на фина фигура, но преди всичко на добро общо здравословно състояние.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }