Отслабва ли се от креатин?

Много хора прибягват към прием на креатин, защото се надяват, че това по някакъв начин ще им помогне да се справят с наднорменото тегло и ще стопят излишните мазнини. В това има както лъжа, така и не малко истина. Нека първо погледнем заблудите, които се носят за креатина.

Да кажем, че водите един съвсем нормален начин на живот. Ставате сутрин, отивате на Креатин за отслабванеработа или на лекции в университета, после се срещате с приятели, а между временно има средна или ниска двигателна активност и се храните по три или четири пъти на ден.

Това означава, че вие водите един съвсем средно статистически начин на живот. В този случай, казано на кратко, креатинът няма да има абсолютно никакъв влияние върху вашата фигура, независимо дали положително или отрицателно.

Причината е в това, че креатинът не е някакво магическо средство, което гори мазнини. Той няма да забърза вашия метаболизъм, няма да окаже каквото и да било положително или отрицателно влияние върху вашата мастна тъкан и подкожни мазнини, на кратко няма как да очаквате, че от него ще загубите килограми.

И все пак креатинът може да ви помогне да отслабнете…

Креатинът може значително да увеличи вашата физическа устойчивост и издръжливост по време на тренировка, а също така той може и да ви помогне да се възстановите много по-бързо след тежък ден във фитнеса. Всичко това обаче е напълно безсмислено ако просто се излежавате на дивана и си почивате, без да посещавате фитнес залата.

Това озачава, че за да има ефект от приемането на креатин, не е достатъчно просто да го взимате в препоръчителните количества и в подходящия момент. Необходимо е и още нещо и това е да се спазва определена рутина в тренировките и в цялостната физическа активност.

Ако обаче спортувате редовно, тогава вече креатинът може да подобри резултатите ви с повече от 50% според някои специалисти, което вече е огромна разлика. Хранителната добавка помага да се изтегли вода към мускулите. Това ги прави да изглеждат много по-едри и добре оформени и освен това, самото натрупване на вода помага в процеса на образуване на нова мускулна тъкан.

В дългосрочен план това ще ви помогне да стопите подкожните мазнини два пъти по-бързо и много по-лесно да оформите желаните плочки на корема, да стегнете седалището, бедрата и въобще да подобрите контурите на тялото като цяло. Специалистите припомнят, че именно новата мускулна тъкан ни помага да топим подкожните мазнини, защото обикновено около добре развитата мускулна тъкан не се натрупват и не се задържат неатрактивни подкожни мазнини.

Казано на кратко, креатинът не може да оформи телета ви сам по себе си, но за сметка на това може да е много ефективен ако и вие само положите усилия. Хубавото е, че тази хранителна добавка ще предизвика резултатите много по-бързо, а проблемът при много хора е именно в това, че след като спортуват известно време, не виждат резултатите които очакват и се отказват. Именно тук ще ви помогне употребата на хранителната добавка креатин.

Други приложения на креатина…

Макар че креатинът е познат основно сред любителите на фитнеса и сред хората, които се стремят да придобият хармонично и привлекателно тяло, това далеч не е неговото единствено приложение.

Той е популярна и много ценена хранителна добавка, която много медицински специалисти препоръчват при редица здравословни състояния. Причината е, че приеман по определен начин, креатинът може да подобри състоянието на много пациенти, които страдат от моментни или хронични заболявания на различни системи в организма.

Тъй като креатинът благоприятства работата на нервите и подобрява връзката между отделните рецептори, много специалисти го препоръчват като хранителна добавка за свои пациенти, страдащи от Паркинсон.

Рискове от приема на креатин…

Специалисти предупреждават, че креатинът може да е опасен ако се съчетае с лекарствени продукти, които обикновено се предписват при някои заболявания. Тук специалистите поставят акцент на хората страдащи от диабет и приемащи лекарства за контрол на болестта. Друг пример може да се даде с някои заболявания на бъбреците.

Специалисти подчертават, че ако страдате от диабет или някакво бъбречно или чернодробно заболяване трябва задължително да се консултирате с лекар преди да предприемете каквито и да било стъпки в посока приемане на тази хранителна добавка.

Ние бихме искали да добавим, че е препоръчително да се консултирате със специалист не само в изброените случаи, но във всеки друг случай, в който става дума за човек, който не е в отлично здраве.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }