л карнитинЕдни от най-масово използваните в спортните среди средства за редукция на телесните мазнини са базирани на L-карнитин. Пазарът предлага много разновидности на тази важна за отслабването аминокиселина, като всеки производител обещава, че неговият л карнитин е на най-изгодна цена.

Цената често е фактор при избора на хранителни добавки, но в каква степен паричната стойност на даден продукт определя дали той е изгоден от финансова гледна точка или е пълна загуба на дори минимални средства? Тук ще се опитаме да разберем.

На кои критерии трябва да отговаря изгодният L-carnitine?

За да можем да кажем, че дадена добавка, базирана на л карнитин е изгодна, тя трябва да дава възможност за оптимално разходване на вложените средства или казано по-просто – да си заслужава всяка стотинка, предлагайки сигурни резултати. Целта на приема на Л-карнитин е изгаряне на телесните мазнини, а продукт, който не може да изпълни своето предназначение е истинско разхищение на пари, независимо колко малка сума сме платили.

Критериите, определящи дали конкретен фет бърнър е изгоден са:

Качество

Качеството на конкретен суплемент е по-важно от паричната му стойност. За всеки е ясно, че евтините продукти на непознати производители не могат да гарантират търсения ефект, затова заложете на доказани марки, ако искате парите ви да бъдат вложени разумно. Качеството се определя от чистотата на вложените съставки. Добрите компании добавят в своите L-карнитин базирани добавки и различно количество помощни вещества, които допълнително да подпомогнат изгарянето на мазнините чрез спорт. Запознайте със съдържанието на добавката, която смятате да закупите.

Прием

Дали ще купите л карнитин на изгодна цена или ще се наложи да изразходвате малко повече средства от предвиденото, зависи и от това колко често ще го приемате. Утвърдената формула, по която се приема този фет бърнър е една таблетка дневно преди тренировка– при течните формули това е дозата, съдържаща се в една мерителна лъжичка или капачка. Ако приемате повече от веднъж на ден добавка с л карнитин, ще трябва да потърсите продукт в по-голяма разфасовка.

Време на действие

Дали добавките с л карнитин ще бъдат изгодни или не зависи в голяма степен от времето на тяхното действие. Продуктите с удължено освобождаване се предлагат на малко по-висока цена, но те пък спестяват нуждата да се приемат няколко дози дневно, което в крайна сметка е много по-рентабилно от финансова гледна точка. Един качествен суплемент, съдържащ 90 – 100 таблетки покрива нуждите ви за цели три месеца, а това прави цената му наистина много добра.

И последно – л-карнитинът е ефективен само когато е комбиниран със спорт. Искате л карнитин на изгодна цена? Тогава не пропускайте редовното потене във фитнес залата.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }