обръч за въртенеНай-достъпният фитнес уред

За разлика от повечето фитнес уреди, обръчът е изключително достъпен от финансова гледна точка. Той лишава от извинение всеки мързеливец, който се оправдава с липсата на средства, за да не тренира редовно. Ако разполагате с обръч, можете да тренирате по всяко време на денонощието, което е чудесно, особено ако близо до вас няма фитнес зала или спортна площадка, на която да тренирате.

Всъщност, обръчът е толкова евтин, че всеки начинаещ може да си закупи няколко различни размера, които да заменя, когато достигне следващо ниво на майсторство, а обръчът наистина изисква майсторство, както може да ви каже всеки, който е опитал да върти обръч. Ниската цена ви позволява да закупите по един обръч за всеки член от семейството и така да превърнете тренировките в семейно занимание. Какво по-забавно от това?

Пести време

Времето е най-често срещаното оправдание за заседналия начин на живот, който водим. Нямаме време да излезем в парка да потичаме, нямаме време за една серия от упражнения у дома, а пък за посещение в залата и дума не може да става, защото домакинската работа се трупа… изобщо, никога нямаме време. Обръчът ви лишава от това оправдание, защото въртенето му не изисква много време и може да се прави в промеждутъка между различните домакински дейности. Защо да не повъртите обръч, докато чакате почистващият препарат да подейства?! Може дори да погледате телевизия, докато тренирате.

Повечето фитнес инструктори и специалисти твърдят, че 4-5 минути с обръча дневно ще ви помогнат да изваете стройната талия, за която винаги сте мечтали, стига да бъдете последователни и да въртите обръч всеки ден в продължение на поне един месец. Може да ви се струва, че 4-5 минути са крайно недостатъчни, за да се постигнат каквито и да е резултати, но щом завъртите обръча, ще се изненадате как изведнъж времето започва да тече твърде бавно.

Възможност да се тренират различни части от тялото

Ако смятате, че с въртене на обръч се тренира само областта на торса, то нямате представа колко много грешите. Да, обръчът е чудесен начин да намалите обиколката на талията и най-после да махнете досадните паласки, но с него могат да се тренират и други части от тялото.

Упражненията с обръч са толкова много и насочени към толкова различни групи мускули, че ще се изненадате ако потърсите повече информация по въпроса. С въртене на обръч могат да се изваят силни и стройни бедра, да се стегне и повдигне ханша и да се оформят красиви, елегантни рамене и ръце.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }