Какво представляват степерите?

Едва ли има човек, който не познава принципите на работа на един степер, но все пак ще поясним, че най-общо казано той уред за специфично натоварване на тялото или казано иначе – степерите са симулационни фитнес уреди, върху които можете да извършвате движение, наподобяващо изкачването на стъпала.

Днес в спортните магазини и фитнес залите можете да откриете различни модели степери, вариращи като цени, размери и функции. Степерите са сред най-достъпните и компактни фитнес машини, поради което са и тези, които най-често се купуват за домашно ползване. СтепериРазполагайки със степер у дома, вие вече имате възможност да спортувате ежедневно, без да се съобразявате с атмосферни условия, време и разстояние до фитнес залата.

Защо да използваме степер?

Голяма част от хората не осъзнават каква уникална възможност за качествена тренировка им дава един степер. Погрешно е схващането, че този уред не може да натовари така интензивно тялото, както бягането или силовите кардио упражнения, например. Ако трябва да изтъкнем аргумент в полза на тренирането върху степер, то това със сигурност е възможността да натоварите значително седалищните мускули и тези на краката, като това се отнася за прасците и мускулите в горната предна част на бедрата.

Ето и някои групи хора, които ще извлекат максимални ползи от тренировката със степер:

Жени, които искат да свалят излишното тегло след раждане

Жените са тези, които най-често имат нужда от домашен тренажор, с чиято помощ да свалят натрупаното по време на бременността тегло. При тях проблем се оказва липсата на време и възможност да посещават редовно фитнес залата, а изкачването на стълбите в блока докато детето спи съвсем не е опция.

Младите майки получават огромен бонус, закупувайки степер за домашно ползване. Ние ви предлагаме огромно разнообразие от степери на супер цени, които се различават като вид и функции, което ще ви позволи да изберете уред, който да ви бъде удобен или който да отговаря на финансовите ви възможности и свободното пространство в жилището.

Хора нуждаещи се от рехабилитация след заболяване или травма

Едва ли повечето от нас осъзнават колко важен и сложен процес представлява възстановяването на двигателните функции на тялото след травма или тежко заболяване. За целта са създадени рехабилитационните центрове, но има случаи, в които е трудно и дори невъзможно да се посещават тези места.

Наличието на степери в тези ситуации може да помогне много да се раздвижи отново цялото тяло, като се осигури балансирано натоварване на мускулите в долната част – крака и седалище, така че те да възвърнат своята сила и предназначение. Фитнес степерите са създадени, за да помагат да се натовари тялото по строго определен начин, а в този случай те са наистина незаменим помощник в тежка ситуация.

Хора, желаещи да поддържат тялото си в кондиция

Да предположим, че вече сте свалили излишното тегло и няма нужда да посещавате редовно фитнес залата. Разполагайки с добър, функционален степер у дома, вие ще можете да поддържате тялото си във форма и да си осигурите ежедневната доза енергия, която ще ви даде отличен старт на деня.

Тренировките със степери ще ви помогнат да поддържате теглото и в същото време да изваете бедра и седалище, които да показвате с гордост на плажа или носейки прилепнали дрехи. Като допълнение, вие ще подобрите изцяло своята визия, тъй като кардио тренировките върху степер повишават притока на кръв в цялото тяло, а това се отразява добре на кожата, на умствената концентрация и дори на настроението.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }