анаболиДълги години учените имаха проблеми с трудната молекулярна структура и разпределението на лечението с тестостерон, защото андрогенния синтез е бил прекалено бавен. Обратно през 1935 г. Ърнест Лако направи изявление, че от тестисите на бик е синтезирал „кристално ясен мъжки хормон.“

През същата 1935г. биохимика от Германия, Адолф Фредрих индефицира три чисто нови външни полови хормона (естрадиол, тестостерон и андростерон). Той открива, че всичките три молекули имат една и съща структура. В бъдеще вече, те се наричат стероид. Няколко години по-късно, Леополд Ружичка, химик от Югославия, намерил начин, да синтезира тестостерон от холестерол. Пропионовата киселина е първото вещество в историята на човечеството прилежаща в групата на андрогенни стероиди.

4 години по-късно, двамата учени бяха наградени с Нобелова награда. Леополд Ружичка и Адолф Фдредрих заради създаването на метод за синтез на тестостерон от холестерол. Година по-късно, учените съобщават, че пропионат може да излекува човек от мъжка менопауза. След, като пропионат се инжектира в кръвта на човек, през следващите 2 дни нормалния тестостерон в тялото си остава на същото правилно ниво.

В наше време, анаболни стимулатори се добавят към активното спортно хранене. Тези лекарства имат огромно търсене от страна на състезатели и феновете. Що се отнася до тестостерон пропионат, това е един много ефективен стероид, който подобрява апетита и стимулира прилива на енергия и сила. Обикновено стандартната доза, която се инжектира в тялото на един спортист, е 50 милиграма. Приложението на тестостерона пропионат като инжекция в тялото на спортист се извършва преди тренировка или преди състезание. Благодарение на минималната доза и безопасността на този препарат никога няма да се появят някакви странични ефекти.

Изследването е проведено при изследване на мъжките полови хормони, и от тези експерименти фармацевтичната промишленост разработва анаболните стероиди. След като пуснаха първия анаболен агент, всички експерименти в тази област са в застой. В САЩ изобретиха специални стероидни агенти, които не влияят върху човешкото здраве и притежават нулева андрогенна активност.

От самото начало на научните изследвания, учените не знаят, че за всяка функция ще бъде отговорен човешкия хормон. Първоначално се знаеше, че тестостерон – хормонът, е отговорен само за „мъжествеността“ и младежта, но в течение на времето спортисти започнаха да го използват, за да изградят мускули и да преодолеят спортните си препятствия.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }