Макар че когато стане дома за физически упражнения обикновено първото, което ни изниква на ум са коремни преси, това всъщност не само не е най-доброто решение, но тъкмо обратното – корените преси са едно от най-лошите възможни решения за тези, които искат да изградят хубави плочки на корема.

Коремните преси нанасят травмиКоремни мусколи

Коремните преси могат да бъдат изключително опасни за гръбначния стълб. Това е така, защото движенията, които се изпълняват по време на тези упражнения са изключително нетипични за човека и това може да доведе до дълготрайни травми на прешлените в долната част на гръбначния стълб. При всяка нова коремна преса върху прешлените се изпълнява повтарящо се притискащо движение, което с времето може да доведе до увреждания.

Освен опасни за гърба, коремните преси могат да са доста вредни и за врата. При коремни преси вратните мускули и сухожилия се напрягат прекалено, което може да доведе до болки във врата и главата. За щастие, това е временен дискомфорт, който може да продължи и няколко дни, но би трябвало да отмине без да оставя по-дълбоки следи.

Коремните преси са повърхностни

Коремните преси изобщо не са толкова ефикасни, колкото повечето хора погрешно считат. Те дават единствено повърхностни резултати и не оказват особено подсилващо влияние върху мускулите. Вместо това, съществуват други типове упражнения и тренировки, които могат да направят коремните мускули не само естетически добре изглеждащи, но и много здрави.

Упражненията за балансиране

Според специалисти, един от най-добрите начини да оформите красиви и здрави коремни мускули е да правите упражнения за балансиране. В спортните магазини се предлагат голямо разнообразие от различни видове подложки, които могат да ви помогнат да практикувате и в домашна обстановка.

Упражненията за балансиране са изключително безвредни за организма. Освен това те ще оформят не само секси изглеждащи плочки, но ще стегнат и останалите мускули в страничната част на торса. В допълнение, специалистите в областта на фитнеса подчертават, че резултатите не са само повърхностни, а са в дълбочина, тъй като засягат и развиват цялостно мускулатурата.

Йога упражнения

Тренировките по йога могат да бъдат доста полезни за развитието на здрави и силни коремни мускули. В този тип практика ще се добие не само една естетически изглеждаща мускулатура с така желаните от всеки плочки, но също така и ще станете много по-силни физически, което не може да се каже и за коремните преси. Освен това йогата въздейства върху мускулатурата чрез богато разнообразие от движения, така че коремните мускули ще се развият в цялата си прелест хармонично, а не само в определени области.

Ако все пак изберете коремните преси

Ако все пак сте се заинатили и искате да правите коремни преси, специалистите препоръчват да използвате уред за коремни преси. Това решение е изключително хитро, защото уредът ще ви помогне по два начина.

Първо, той няма да позволи да изпълнявате упражненията грешно, от което резултатите ще са със сигурност по-добри и по-цялостни. Второто, с което уредът за коремни преси може да ви помогне е, че той подпира гръбначния стълб в определена позиция и не му позволява да се травмира. Тези уреди не са скъпи и със сигурност си струват парите, както от гледна точка на здраве, така и т към резултати.

И все пак, мазнинките могат да “скрият” резултатите

Дори и да спортувате много и да придобиете най-добре оформените коремни мускули, които човек може да мечтае, ако върху тях има два или повече пръста мазнина, те никога няма да се покажат на бял свят и тяхното съществуване ще остане една загадка. За да имате добре оформени плочки не е достатъчно само да работите върху тях, но и да положите усилия да стопите коремните мазнини.

Това може да стане чрез специална протеинова диета, а ако включите в менюто си и хранителната добавка л-карнитин (може би сте чували за нея), то положението със сигурност ще стане много по-добро. Л-карнитин ще ви помогне с подходящата диета да изгорите два пъти по-бързо досадните коремни мазнини и да оформите мускулите за много по-кратко време.

Хранителната добавка засилва метаболизма и кара тялото да прибягва по-скоро към мастните резерви, а не както организма иска да направи по подразбиране, а именно да си набави енергия от мускулите.

Кардио тренировките

Колкото са важни диетата и тренировките за корем, толкова важни са и кардио тренировките. За съжаление, понякога те са изключително изтощаващи и изморителни, ето защо л-карнитин и тук може да ви е много полезен. Хранителната добавка е в състояние да ви помогне да възстановите силите и енергията си за отрицателно време след спорт и да сте готови за тренировка след не повече от 48 часа. Разбира се, вие може да се чувствате в оптимална форма и на следващия ден, но винаги е добре човек да си даде малко време за възстановяване.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }