Макар че много често под наименованието фет бърнър се има предвид даден вид хана, която има свойството да изгаря мазнини, по правило тук става дума за хранителни добавки.

Всеки ли се нуждае от фет бърнъри?Фет бърнъри

По правило, от фет бърнъри не се нуждае всеки спортуващ човек. Те са по-скоро предназначени за тези хора, които имат наднормено тегло или висок индекс на телесни мазнини и спортуват активно, главно защото искат да стопят излишните мазнини по-лесно и да влязат във форма. Ако имате малко количество мазнини и се храните здравословно, вие най-вероятно ще можете да се справите и без помощта на хранителни добавки.

Как действат фет бърнърите?

В зависимост от вида, фет бърнърите действат върху човешкото тяло по различен начин. Най-често това става чрез забързване на метаболитните процеси, което помага да се изгорят по-голямо количество калории, а съответно и мазнини. Има обаче и други начини като например да се окаже подтискащо влияние върху апетита на човека или чрез оптимизиране на усвояването и използването на мазнините, което се счита за един от най-здравословните варианти.

Винаги ли фет бърнърите са ефикасни?

Тук бихме искали да обърнем внимание на това, че фет бърнърите не са някаква свръх естествена магия, която действа по необясним начин. Това са съвсем обикновени продукти, които не винаги дават резултатите, които очаквате. Причината за това не е в самите фет бърнъри, а по-скоро в потребителите.

Хората погрешно си мислят, че с помощта на една таблетка от хранителната добавка ще постигнат мечтаната фигура. Всъщност това не е истина. За да имате реални резултати, вие трябва да се храните правилно. Освен това, много важно е да тренирате във фитнеса. Едва тогава фет бърнърите ще ви помогнат да постигнете резултати много по-лесно. Тоест, този тип хранителни добавки ще ви помогнат ако вие опреди това си помогнете сами.

Фет бърнърите не са плацебо!

От това, което казахме току що можете да останете с погрешното впечатление, че фет бърнърите са плацебо, но това категорично не е така. Тези хранителни добавки могат да ви бъдат в много голяма помощ и подкрепа при опитите да се справите с излишните килограми и наднорменото тегло. Това, на което искахме да поставим акцента е, че просто за да имате видими резултати трябва да спортувате и да се храните здравословно, защото сами по себе си дори и най-добрите хранителни добавки не могат да постигнат много без ваша помощ.

Кое е общото между всички фет бърнъри?

Общото между повечето хранителни добавки, които попадат в категорията на фет бърнърите е това, че обикновено в техния състав влизат известни количества кофеин. Те са съчетани с други съставки за да може тялото по оптимално добър начин да засили обмяната на веществата и изгарянето на мазнините. Във всеки продукт обаче, съпътстващите съставки могат да са много различни.

Внимавайте с количествата!

Фет бърнърите са ефективни единствено ако ги използвате в правилното количество. Имайте предвид, че учените специално са разработили хранителните добавки на базата на задълбочени проучвания, така че е налучкана идеалната комбинация между съставките. Освен това е точно описано по колко да приемате от хранителната добавка за да изгаряте мазнини, но без да се стига до преумора, изтощение и други неприятни странични ефекти. В допълнение към неприятните симптоми, резултатите няма да бъдат по-добри.

Отървете се от нереалистичните очаквания!

Ако попитате двама души, които са използвали фат бърнъри дали хранителната добавка е ефикасна, то и двамата могат да ви дадат коренно различни отговори, които да варират от “да, разбира се” до “не, това не действа”. Истината е, че и двамата може да са постигнали едни и същи резултати, но ако очаквате да се превърнете от пълничък мъж с 20 килограма над нормата в някой от актьорите от легендарния сериал Спасители на плажа, трябва да ви кажем, че сте на път доста да се разочаровате.

Изберете това, което е специално за вас

Производителите на фет бърнъри споделят, че на лице е толкова голямо търсене, че производителите дори вече правят научни изследвания за да отчетат разликите в процесите на изгаряне на мазнини при мъжете и жените и да създадат специални продукти, които да отговорят на нуждите на единия или съответно на другия пол. Това обаче не се отнася за всеки фет бърнър. Много от тях имат сходен принцип на действие и не са концентриране към специфичните нужди на мъжете или жените.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }