Ако човек наистина иска да спортува и да тренира тялото си, наличието или липсата на уреди у дома няма да са това, което ще определи неговия успех или неуспех. Не е рядкост да се натъкнете на човек, който дълго време мисли как да си купи даден уред и се оправдава, че не тренира с това, че няма на какво, но когато вече притежава фитнес уреда в къщи, обикновено го използва за закачалка в единия ъгъл на стаята.Фитнес уредите

Истината е, че за този, който има желание, фитнес уредите не са задължителни и все пак те са от голяма помощ. Разбира се, ако финансите не ви позволяват, знайте че не е задължително да разполагате с уреди у дома за да се поддържате във форма. Имайте предвид, че една от най-бързо набиращите форми на фитнес напоследък е стрийт фитнеса, в който човек използва собственото си тяло и спортува навън, под открито небе.

В много модерни градове вече има изградени специални лостове и друга инфраструктура, на която любителите да се занимават, но дори и да няма такива екстри около вас, винаги можете да използвате като уред собственото си тяло, както например не малко спортове и различни спортни практики изискват.

Какви са ползите от използването на финес уредите?

Използването на фитнес уред за тренировка има няколко безспорни предимства. Основното от тях е, че уредите се конструират по начин, който възможно най-много намалява вероятността от възникване на травми по време на тренировка.

Това става тъй като уредите на практика не позволяват изпълнението на грешни движения, а от там и рисковете намаляват. Особено много се обръща внимание тук на уредите за коремни преси, тъй като именно коремните преси са сред най-опасните упражнения, които напоследък все по-масово се отричат от експертите в областта спорта.

Тези упражнения могат да доведат до травми и именно ползването на уред за коремни преси прави риска по-малък. Друга полза е възможността с уред лесно да се работи върху конкретна част от тялото, например ръце или рамене, което позволява усилията да се концентрират върху една област, а от там да се получат и по-добри резултати.

Кога уредите за фитнес са излишни?

Сред фитнес уредите, които обират най-много критика се оказва бягащата пътечка. Много хора споделят, че не обичат да използват този уред във фитнеса, защото им се струва безсмислено да ползват уред когато могат просто да излязат на чист въздух и да потичат или повървят в парка. Действително, пред тази алтернатива ползването на уреда в затворено помещение изглежда безсмислено. И все пак външната среда не винаги позволява да тичате. Понякога вали, друг път е заледено, кално или заснежено, а трети път причината е, че просто нямате време за излизане.

А кой уред е най-ползваем?

Ако трябва да определим уредите, от които бихте имали най-голяма полза, това е кростренажорът. При работа с него той обхваща всички важни мускулни групи в човешкото тяло, като на практика тренира едновременно ръцете, краката, раменете, гърба, корема, седалището и бедрата едновременно.

Това позволява да се работи върху тялото по един балансиран и хармоничен начин. Друг уред, който би могъл да ви свърши чудесна работа у дома са обикновените гирички. Обкиновено те са нужни за да можете да напомпите именно бицепсите, макар че и с помощта на собственото си тяло също можете да работите върху тези мускули.

Кой спорт изисква най-малко използване на уреди?

Спортовете при които използването на уреди не е нужно са много. без екипировка можете да се занимавате с йога, стрийт фитнес, джогинг, тае-бо и много други, като всяка от тези практики има различни предимства, с които оказва благоприятен ефект върху тялото ви.

Използването на уреди не винаги е равно на сила

Понякога използването на уреди може да доведе до красиви естетически резултати, добре оформени плочки на корема, стегнати бицепси и яки гърди, но във фитнеса не винаги това което виждате е такова, каквото изглежда. Има спортове като пауър йога или стрийт фитнес, при които може да се изгради много голяма мускулна сила, стегнатост и атлетичност на тялото, без мускулите да са толкова надути, колкото биха могли да станат във фитнес залата. Разбира се, в наши дни мускулите са просто естетика и не са нужни за да печелим битки на бойното поле, така че това не е от значение. И все пак е добре да се знае.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }