trenazhorОбмисляли ли сте някога покупката на кростренажор, който да ви спести размотаването до спортния салон? Според фитнес експертите това е едно умалено копие на фитнес залата, което можете с лекота да вкарате в дома си, без то да заема много пространство там и което би могло да поддържа тялото ви в отлична форма. Ето кои са предимствата на кростренажора и какво трябва да знаете при покупка на един или друг модел.

Кростренажорът е най-ефикасният уред…

Без грам преувеличение, кростренажорът е най-ефикасният фитнес уред, който човек може да си закупи за дома. Той успява активно да включи в действие всички мускулни групи в тялото, като се започне от краката и се стигне до раменете и шията. Кростренажорът тренира всички мускулни групи, така че независимо дали искате да работите върху краката, ръцете, корема, седалището, бедрата или гърдите, кростренажорът е абсолютно ефективен и адекватен отговор на вашите нужди.

Кростренажорът премахва нуждата да се посещава фитнес салон…

Кростренажорът, особено ако е многофункционален модел с различни опции и екстри, може напълно да елиминира необходимостта от посещаване на фитнес центъра. Разбира се, тук всичко зависи от това колко дълбоко ще бръкнете в портфейла си и какъв модел ще изберете. Има някои по-евтини уреди, които могат да ви подмамят с ниските си цени. Те обаче могат да са доста неефективни и на практика да останете недоволни от това, че може да се наложи отново да посещавате някой спортен център.

Кростренажорът ще ви спести много време…

Ако приемем, че отиването до фитнеса ви отнема 20 минути в едната посока, това означава, че за едно посещение в залата ще загубите 40 минути. Ако тренирате 2 пъти в седмицата, тогава ще загубите 1 час и 20 минути. Покупката на качествен кростренажор у дома ще замести всички фитнес уреди и вече ще можете да спортувате у дома. Времето спестено от пътуване до фитнеса можете да използвате за нещо друго, което е също важно за вас, но не ви е оставало време.

Кростренажорът помага да оптимизирате своето време…

Докато прането се върти в пералнята, а яденето е във фурната, хората обикновено се чудят как да оползотворят времето. Ежедневието ни обикновено е изпълнено с подобни моменти, за които няма специално предназначение, просто защото са твърде кратки.

С наличието на кростренажор у дома вече ще можете доста добре да запълните тези малки пролуки от време, които иначе просто изтичат като пясък между пръстите. Ако се тревожите, че тренировките няма да са ефективни поради това, че са накъсани на малки части, това изобщо не бива да ви безпокои. Трябва да знаете, че всъщност редовните кратки упражнения могат да са дори много по-полезни и ефективни от една голяма и тежка тренировка.

Кростренажорът ще ви направи по-здрави…

Кростренажорът ще ви позволи да практикувате редовно физически упражнения, които включват всички части от тялото. Освен това, уредите в повечето случаи позволяват висока интензивност при използване, което ще ви помогне да правите редовни кардио тренировки. Това ще се отрази добре на пулса, кръвното налягане и сърдечно-съдовата система.

Кростренажорът е най-ефективният уред за топене на подкожните мазнини…

Редовното практикуване на физически упражнения на кростренажора ще ви помогне да стопите голяма част от подкожните мазнини, които загрозяват телата дори и на онези хора, които нямат наднормено тегло. Опитът показва, че ефектът е особено добър при стопяване на мазнини от областта на седалището, бедрата и корема, а раменете се извайват красиво за постигането на неотразим сексапил. Освен това, ще се намали риска от поява на целулит при жените, защото редовните тренировки ще стегнат мускулатурата и съединителната тъкан ще стане по-здрава и еластична.

Кростренажорът може да се настройва…

Модерните и мултифункционални кростренажори позволяват да регулирате тежестта на тренировка. Така ако сте мъж в добра форма, който използва фитнес уреда с много по-нежната си и слаба във физическо отношение приятелка, вие можете да настроите уреда според вашите собствени нужди, както и тя към своите. Тези функции на съвременните кростренажори позволяват този тип уреди да се използват еднакво ефективно от хора с различни физически възможности.

Ефикасни ли са по-обикновените кростренажори?

По-обикновените модели кростренажори имат по-малко функции и тяхната ефективност може да е по-ниска при равни други условия. Много по-добре е обаче, да имате обикновен кростренажор, който да използвате редовно, отколкото скъп модел, на който да закачате мръсните дрехи и който да събира прах в някой ъгъл на жилището ви. От тази гледна точка най-добрият кростренажор би бил онзи, който използвате редовно.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }