добрите хранителни добавкиПазарът у нас предлага голям асортимент хранителни добавки за отслабване, различаващи като цена, състав и начин на действие. Едва ли е нужно да уточняваме, че само малка част от предлаганите продукти са наистина ефективни и най-вече безопасни за здравето. Ако искате да свалите няколкото натрупани по празниците излишни килограми, то вероятно си задавате въпроса: Кои са наистина добрите суплементи? Ето няколко показателя, по които да избирате:

Категория

Терминът ‘’Хранителни добавки’’ е общото название на всички не-медицински продукти, използвани за медицински или разкрасяващи цели. В голямата си част добавките представляват медикаменти, които се произвеждат и продават при занижен контрол от страна на агенциите по лекарствата и храните, затова е важно да внимавате какво купувате и приемате.

Условно можем да разделим добавките на фитнес добавки и такива с общо приложение. Настина ефективните хранителни добавки за отслабване спадат към категорията на спортните суплементи, не само поради специфичния им състав, но и поради начина им на действие. Фитнес добавките за изгаряне на мазнините са доказано ефикасни, защото по правило се комбинират със спорт и добре балансирана диета, изключваща бързи въглехидрати и полинаситени мазнини.

Състав

Активното вещество в даден продукт определя ефективността на неговото действие. Да, някои видове билки и растителни екстракти притежават свойството да подпомагат отслабването, но основна роля в процеса играе добрата нискокалорична диета и редовната физическа активност. Без тези фактори, конвенционалните хранителни добавки нямат никаква способност да ви помогнат да постигнете мечтаната фигура, затова обърнете специално внимание на състава на продукта, който смятате да използвате.

Добавките, съдържащи L-карнитин, кофеин, конюгирана линолова киселина и алфалипоева киселина, от друга страна имат голям потенциал да ви направят стройни, като разбира се съчетаете техния прием с редовна физическа активност. Основно предимство на л-карнитина и кофеина е способността им да осигуряват прилив на сили, каквито ще ви бъдат нужни по време на оскъдната диета, за да можете да изпълните перфектно тренировъчната си програма.

Чистота

Когато говорим за добри добавки за редукция на теглото е важно да споменем чистотата на вложените компоненти. Не само активното вещество, но и всички останали вещества включени в състава на добавката трябва да бъдат максимално чисти, т.е. лишени от вредни за здравето примеси. Таблетките за отслабване често съдържат различни химични вещества, изпълняващи ролята на повърхностен филм и слепващи агенти. Добре е тези примеси да бъдат с растителен, а не синтетичен произход.

Наличие на витамини

По време на диета за намаляване на теглото тялото страда от недостиг на важни витамини и минерали, затова е важно да заложим на хранителни добавки за отслабване, съдържащи пълната гама микро и макронутриенти, от които тялото ни се нуждае. Наистина добрите добавки за отслабване съдържат витамините С, А, Е и тези от група В. Минералите Калций, цинк и желязо също са важни за здравето, а хромът потиска желанието за консумация на въглехидрати.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }