Макар и на пръв поглед да изглежда като безсмислено занимание, в действителност карането на скейтборд може да ви научи на много неща. Това занимание може да ви помогне да придобиете качества и умения, които да ви бъдат много полезни в различни области на живота, това не е за подценяваме. Да не говорим за ползите от това занимание за здравето.

Каранетskateboardingо на скейтборд топи стреса…

Карането на скейтборд има голям ефект върху емоционалното състояние на човека. Ако покарате скейтборд в парка, вие няма начин да не забележите благоприятното въздействие върху емоционалното си състояние. Ще се почуствате отпуснати и релаксирани от една страна, защото карането на скейтборд изисква концентрация, а от друга страна, защото това е вид физическа активност, която е сама по себе си вид спорт, а вие сами най-вероятно знаете колко добре се отразява спорта върху нервите. Така че следващият път когато почувствате стрес, просто грабвайте дъската и отидете да покарате на чист въздух в парка.

Карането на скейтборд подобрява здравето…

Карането на скейтборд може да се отрази много добре на цялостното ви здравословно състояние. Интересното е, че това става по един много мек начин, защото като цяло карането на скейтборд е разтоварващо и не води до прекалено голямо натоварване. Този вид дейност помага да бъдете изключително активни, но без да се подлагате на голямо напрежение. Този вид дейност оказва благоприятно влияние върху сърдечно съдовата система. Освен това може да се възползват от него и хора, които страдат от диабет. И все пак, ако имате някакви здравословни проблеми ще бъде добре да се консултирате с вашия личен лекар.

Карането на скейтборт и усещането за баланс…

Подобно на карането на сърф, карането на скейтборд е практика, която оказва много силно влияние върху усещането на равновесие. Фактът, че постоянно трябва да поддържате тялото си в изправено положение върху движещата се дъска на колела стимулира изключително много тези центрове на мозъка, които отговарят за координацията на движенията, баланса и равновесието. Редовното каране на скейтборд може да ви научи на усещане за баланс и контрол върху тялото не само докато практикувате това занимание, но и във всеки друг аспект на ежедневния живот.

Карането на скейтборд развива добрата преценка…

Карането на скейтборд оказва много добро влияние върху развиването и отработването от страна на индивида на добра преценка и усет как да действа в ситуацията. Карането на скейтборд изисква човек несъзнателно да се научи да взима бързи решения и да мисли на момента. Това може да бъде от голяма полза и в среда, която е много различна от тази, в която сте придобили умението. След време този рефлекс може да ви бъде полезен на пътя докато шофирате или пък в офиса при нуждата от взимане на бързи, но важни решения.

Подобрява фигурата…

Ако практикувате каране на скейтборд редовно, няма начин да не забележите положителните ефекти, които той оказва върху вашето тяло. Карането на редовна база подобрява стойката на човека, подсилва мускулите на краката, седалището, гърба, коремната област и раменете. Този вид дейност е един чудесен начин да се поддържате активни и в добра форма, като в същото време се забавлявате.

Рискове:

Макар и изключително полезен за здравето, този вид спорт (защото карането на скейтборт си е съвсем точно казано вид спортна дейност) може да носи и някои негативи със себе си. Най-големият риск произлиза от това, че карането на скейтборд носи със себе си повишен риск от травми и контузии. Е, нищо не е съвършено.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }