ефикасни хапчета за отслабванеБорите се от години с наднорменото тегло, но до момента не сте постигнали особен резултат, или пък бързо сте се връщали към предишното си състояние? Не се укорявайте! Това е проблем, засягащ милиони хора по света. Ако сте решили да си помогнете с някакъв медикамент, то вие следвате логичната схема. В търсене на ефикасни хапчета за отслабване, е е желателно да бъдете много внимателни.

Вероятно знаете, че не всички продукти, предлагани на пазара са толкова ефективни, колкото би ви се искало. Сигурно сте наясно, и че доста от тях са с неясен произход и съмнително съдържание. Докато някои суплементи са напълно безвредни, макар и неефективни, то други биха могли да нанесат сериозни поражения върху някои органи и системи във вашето тяло.

За да ви предпазим от обичайните грешки в избора на суплемент, в настоящия материал ще ви предложим 5 полезни насоки в избора на помощно средство за редукция на телесното тегло. За да разберете кои са ефикасни хапчета за отслабване и кои залагат на плацебо ефект, е нужно да знаете какви са свойствата на повечето от тях и в кои случаи могат да ви помогнат.

  1. Разберете на какво се дължи вашият проблем

Различните хора пълнеят по различни причини. Факт е, че причинител №1 на затлъстяването е прекомерната консумация на висококалорични храни, но понякога има и други причини. Ако се храните разумни и дори оскъдно, а не само не отслабвате, но продължавате да пълнеете, е много вероятно да имате здравословен проблем, който забавя, а понякога и стопира вашия метаболизъм.

Нарушената функция на щитовидната жлеза е сред основните причини за безпричинно напълняване, ето защо е важно преди да започнете да търсите ефикасни хапчета, да си направите обстойни изследвания, за да откриете какво затруднява процеса по отслабване. Ендокринологът ще определи дали страдате от болестта на Хашимото, на която често се дължи затлъстяването.

С правилно медикаментозно лечение и диетичн режим, е възможно да свалите излишните килограми. В случай, че просто обичате да си похапвате, е нужно да промените възгледите си храната. Това не е толкова лесно, обаче. Понякога се налага провеждане на психотерапия, за да се овладее неконтролираното хранене.

  1. Знайте, че въглехидратните блокери са краткосрочно решение

Има една група медикаменти, наречена въглехидратни или „карбо” блокери. Тяхната задача е да потискат производството на ензими, нужни за обработка на въглехидратите. По този начин, когато похапвате сладкиши и тестени храни, те не се обработват в стомаха, а се изхвърлят, преди да са разградени и преобразувани в мазнини.

Колкото и чудесно да звучи действието на блокерите, дългосрочното им използване не е желателно. С потискане синтеза на една група храносмилателни ензими, е възможно да настъпи хаос в целия храносмилателен цикъл. Тази група хапчета за отслабване са ефикасни при нужда от бърза редукция на малко количество тегло.

  1. Внимавайте с фетбърнърите

В професионалните спортни среди отдавна се използват суплементи, предназначени специално за изгаряне на мазнини, по-познати с английското им наименование – фетбърнъри. Бърнърите биват термогенни и липотропни. Първите активират липолизата (горенето на мазнини) чрез повишаване на вътрешната телесна температура, а вторите – чрез преобразуването на мастните клетки в енергия.

Един фетбърнър, комбиниран със спорт ускорява горенето на мазнините, особено ако е базиран на L-карнитин. Карнитинът обаче често е допълнен от кофеин, като двете съставки могат да предизвикат ускорено сърцебиене, безсъние и тревожност. Ако страдате от сърдечни проблеми и безсъние, потърсете по-лек билков продукт.

  1. Изберете форма, която ще ви бъде удобно да приемате

В разговорния термин „хапчета” влизат различни по форма средства за отслабване. Някои са под формата на сиропи, други се използват като чай, а трети са именно таблетки. Макар да е значително по-важно да базирате избора си на състава на добавката и на нейното действие, начинът, по който ще я приемате, е не по-малко важен.

Изберете продуктите с улеснен прием, за да не отлагате приемането поради липса на вода, в която да ги разтворите или с която да ги преглътнете. В това отношение течните формули в готов за консумация вид са идеално решение. Просто ги изваждате от чантата си и отпивате от мерителната чашка. Можете да го правите и на работното си място.

  1. Поставете си реалистични цели и бъдете дисциплинирани

Причината хапчетата за отслабване да бъдат смятани за не особено ефикасни е нереалистичното очакване от страна на болшинството потребители. За жалост, все още не съществува магическото хапче, което ви вталява, докато вие похапвате кроасани и шоколади. Липсата на дисциплина и култура на хранене ще ви попречи да постигнете желаното тегло.

Не очаквайте и мигновени резултати. Много хора спират приема на избрания продукт след седмица-две, понеже свалените килограми са по-малко от очакваното. Създайте си специален режим и го следвайте стриктно. Той трябва да включва време за хранене, часови интервал, в който се приема добавката, и по възможност – ежедневна физическа активност.

В заключение ще наблегнем на качеството на избрания от вас суплемент. Винаги залагайте на регламентирани продукти, по възможност препоръчани от диетолог или специалист по спортно хранене. Спазвайте указанията за прием, като в никакъв случай не превишавате допустимите дози, указани на опаковките на добрите хапчета за отслабване.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }