здравословни магазини за био продуктиБогатият избор на пазара за стоки е едно от най-големите предимства на днешното време. Възможността да пазарувате от здравословни магазини за био продукти е още по-добрата новина. В случай че се чудите още защо, прочетете тази статия. От избягването на вредни вещества до въвеждането на трайна промяна във вашето хранене, има много причини да се консумира органична храна. 

Можете да избягвате вредните химикали в храната

Голяма част от широката общественост не осъзнава колко ненужни съставки се добавят към храната им, за да може да има допълнителни функции като по-добър външен вид. Например, знаете ли, че оцветяването на храната всъщност може да повиши хиперактивността на детето? Други добавки, които са вредни за вашето здраве, са високо фруктозен царевичен сироп, мононатриев глутамат (MSG), натриев бензоат и натриев нитрат.

Ще получите повече хранителни вещества от яденето на био продукти

В крайна сметка всички искаме да водим като цяло здравословен начин на живот, но много от хранителните продукти в магазините и ресторантите днес просто не дават на тялото ни всичко, от което се нуждае то. Консумацията на био продукти от здравословни магазини има много полезни качества като антиоксиданти, витамини, минерали, влакнини и други. 

Ще се наслаждавате на по-вкусна храна, когато купувате био храни

Думата „органичен“, синоним на био, означава „свързани или произведени от живи организми“. Така че, когато се отглежда био храна и естественият процес на растеж се прекъсва от неща като пестициди, е логично и нейният вкус да не е толкова добър. С приема на био продукти, ще се наслаждавате на по-вкусна храна. Нейният цвят, аромат и вкусови стойности ще бъдат натурални и по-питателни.

Няма да поглъщате ГМО 

Колкото и трудно да се опитваме да се храним здравословно, понякога е разочароващо да разберем, че някои от храните, които поглъщаме през цялото време, са генетично модифицирани организми, т.н. ГМО. В този момент си давате сметка, че изборът на здравословни магазини пред конвенционалните такива, е напълно естествен като продуктите, които се предлагат там. 

Ще избягвате вредните хранителни хормони 

Понастоящем е почти общоизвестно, че хормоните в ежедневните хранителни продукти карат децата да растат по-бързо от нормалното. Например, естрогенът е бил свързан с много видове заболявания в миналото, включително рак на кожата, белите дробове, яйчниците и жлъчния мехур. Този хормон се съдържа в пестицидите, с които се пръска храната, и пряко допринася за основните здравни проблеми в нашето общество, като затлъстяването.

Ще избягвате антибиотиците във вашата храна 

Антибиотиците трябва да се използват само в планирани, ограничени дози, за да се предотврати разболяването на добитък и домашни птици, докато те се отглеждат. Но твърде много пъти те се използват от фермерите, за да ускорят процеса на растеж на животните. Затова подбора на качествени и чисти меса и месни продукти е от изключително значение като основен елемент от ежедневното ни меню.

След като разгледахме част от предимствата, които имат органичната храна, то потърсете най-близкия и удобен обект от типа здравословни магазини за био продукти. А с възможностите, които ви дава Интернет може да намерите и голямо разнообразие от онлайн магазини, предлагащи качествени екологично чисти артикули.

       
#navigation .menu li a.main-menu-link, #navigation .menu ul>li>a { padding-left: 7px!important; padding-right: 8px!important; }